«За що моя дитина страждає на війні?», — вірянам УПЦ, серед яких була мати Захисника, не дозволили поїхати у паломництво в Почаїв (відео)

24 березня 2023 року у Чернівецькій області поліція зупинила два автобуси з людьми, які їхали у паломництво до Почаївської лаври. Без жодних пояснень правоохоронці перешкодили паломницькій поїздці, транспортні засоби конфіскували, а багатодітному водієві пенсійного віку наказали з’явитися із речами до військкомату. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Чернівецької єпархії.

У Чернівецькій єпархії розповіли, що автобуси — це єдине джерело прибутку для багатодітних сімей водіїв.

У відповідь на свавілля поліції Чернівецької області та представників військкомату 80 постраждалих жінок записали звернення до всіх матерів, дружин, сестер воїнів, які боронять Україну на фронті.

Одна із постраждалих вірянок розповіла, що представники поліції навіть «не подивилися на те, що в бусах знаходяться жінки, які годують, маленькі немовлята, люди похилого віку, діти, підлітки».

«Ніяких офіційних документів не було надано з приводу заборони виїхати з однієї точки території України на іншу точку території України», — розповіла вона.

Зазначається, що правоохоронці, які вчиняли це свавілля, були без форми та без посвідчень. Деякі представники поліції показали свої документи лише через 1,5 години після незаконної затримки паломницької групи.

Внаслідок незаконних дій поліцейських люди серед ночі вимушені були  повертатися додому.

«Нас є мільйони, ми віряни Української Православної Церкви. І в кожної з нас болить серце за тих, хто служить на фронті. На цей момент незліченна кількість наших воїнів захищають Україну, а ми не можемо навіть поїхати за них помолитися», — йдеться у зверненні вірянок.

Віруючі УПЦ закликали владу припинити їх пригнічувати та переслідувати, а якщо їх не почують, то готові розпочати безстрокове голодування.

Серед людей, чиє законне право на свободу пересування обмежила поліція, була мати воїна, який нині захищає Україну від російської агресії на передовій.

«За що моя дитина страждає на війні? Він там, а я хотіла поїхати у Почаїв, помолитися за нього, щоб Бог охороняв усіх дітей, усіх чоловіків, а нас не пустили», — поділилася згорьована жінка.

«Влада Чернівецької області направила всю поліцію на те, щоб не дати віруючим здійснити паломництво до Почаєва. Знайшли злочинців! Невже поїздка на молитву до святині сьогодні вважається злочином?

Однозначно такі дії правоохоронних органів є незаконними та порушують не тільки право на свободу віросповідання, а також право на пересування. Останнє, до речі в західних регіонах, на сьогодні навіть за умов воєнного стану не обмежене», — прокоментував Голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов.

 

Просмотров: 31118