У четверту неділю Великого посту Предстоятель очолив Божественну літургію на площі у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

26 березня 2023 року, у Неділю четверту Великого посту, преподобного Іоанна Ліствичника, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив урочисте богослужіння на площі біля Хрестовоздвиженського храму Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Блаженнішому владиці співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Баришівський Віктор, єпископ Вишневський Спиридон, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, єпископ Скадовський Веніамін та духовенство Лаври. Зі своїм архіпастирем молились тисячі вірян Української Православної Церкви.

Після читання святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

На сугубій єктенії піднесли до Господа особливі прохання про мир на українській землі і позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. У молитві після єктенії Блаженніший архіпастир попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив священницьку хіротонію студента 4 класу диякона Іоанна Пацалюка та дияконську хіротонію Олега Свінціцького, студента І курсу магістратури Київської духовної академії.

Після Літургії архіпастир привітав віруючих з неділею, побажав миру Києво-Печерській обителі і Українській землі та благословив усіх.

Напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння у храмі на честь преподобного Агапіта Печерського.

Просмотров: 4528