Найбільший французький православний інтернет-портал Orthodoxie.com опублікував відкрите звернення ректора КДА до української громадськості

26 березня 2023 року сайт Orthodoxie.com, який є найбільшим інтернет-порталом у Франції, що висвітлює події світового Православ’я, опублікував відкрите звернення ректора Київської духовної академії і семінарії архієпископа Білогородського Сильвестра до української громадськості французькою мовою. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу КДАіС.

Зокрема, на ресурсі вказано, що Київська духовна академія – один  з провідних богословських навчальних закладів України, який налічує вже більш як 400 років історії, може припинити своє існування у зв’язку з приписом Національного історико-культурного заповідника «Києво-Печерська лавра», який 10 березня поточного року направив до чоловічого монастиря Києво-Печерська Лавра лист, де повідомлялося, що з 29 березня 2023 р. буде розірвано договір оренди, укладений у 2013 р. Відповідно, адміністрація Заповідника вимагає звільнити усі приміщення, які були передані монастирю за вказаним договором.

Нагадаємо, що 25 березня 2023 року на офіційному сайті КДА було опубліковано відкрите звернення ректора КДА до української громадськості українськоюанглійськоюіспанськоюболгарськоюпольською та французькою мовами.

“Щиро дякуємо закордонним ЗМІ за донесення позиції Київської духовної академії!”, – йдеться у повідомленні КДАіС.

Просмотров: 1682