Центр Патристичних досліджень Греції підтримав Києво-Печерську Лавру

28 березня 2023 року Центр Патристичних досліджень Греції опублікував документ із підтримкою на адресу Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на видання «Ромфея».

«З великою людською скорботою, але і з надією на вічну присутність Господа, ми стежимо за останніми подіями, пов’язаними з оголошеним переслідуванням ченців Києво-Печерської Лаври, яка є “Святою Горою” України й в якій спочивають мощі святих українських отців, які завжди освячували це місце своїм життям та молитвою», – йдеться у документі.

У ньому наголошується, що «свята справа ченців – невпинна молитва за вселенський мир, особисте та колективне освячення», а «той, хто перешкоджає цій святій справі, протистоїть Церкві та Самому Триєдиному Богу».

«Як грецькі православні та брати у Христі гнаних, ми з болем протестуємо проти нападу на українських ченців Лаври та просимо Церкву Греції та всі інші Помісні Православні Церкви у всьому стати на бік постраждалих ченців».

У документі також йдеться, що «історія довела, що ті, хто виступав проти Церкви, особи чи режими, зазнали повного краху і залишилися в історії чорними літерами. Ось чому ми вибираємо бути на правій стороні історії, не для того, щоб хвалитися, що ми з переможцями, а щоб бути написаними на правій стороні книги вічності».

Просмотров: 5007