Викладач КДАіС прийняв чернечий постриг у Дальніх печерах Києво-Печерської Лаври

27 березня 2023 року, у понеділок п’ятої седмиці Великого посту, у печерному храмі на честь преподобного Феодосія Печерського, що у Дальніх печерах Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври був звершений чернечий постриг над викладачем Сергієм Васильовичем Ковачем. Постриг звершив Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу КДАіС.

У чернецтві С.В. Ковач отримав ім’я — Герман, на честь преподобного Германа Аляскінського (день пам’яті — 9 серпня за новим стилем).

За богослужінням також молились ректор Київської духовної академії і семінарії архієпископ Білогородський Сильвестр, проректор з виховної роботи єпископ Згурівський Амвросій, викладачі, студенти та вихованці Київських духовних шкіл.

За академічною традицією, духовним восприємником новопостриженого ченця став духівник Київських духовних шкіл архімандрит Маркел (Павук).

Після постригу владика Антоній привітав монаха Германа (Ковача) та звернувся до нього зі словами настанови.

Далі, усі присутні привітали монаха Германа з чернечим постригом, після чого академічна братія та присутні під спів “Се Жених грядет в полунощи” пройшли до Академічного храму, де новопострижений чернець буде перебувати у молитві.

Раніше митрополит Варсонофій звершив чернечий постриг чотирьох насельниць Браїлівського жіночого монастиря Вінницької єпархії, архієпископ Пимен здійснив іночеський постриг у Межирицькому монастирі Рівненської єпархії, Митрополит Филип звершив чернечий постриг у Мгарській обителі Полтавської єпархії. 

Просмотров: 1170