Предстоятель очолив вечірнє богослужіння з покаянним каноном у Києво-Печерській Лаврі

29 березня 2023 року, у середу п’ятої седмиці Великого посту Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив утреню з читанням великого покаянного канону преподобного Андрія Критського у храмі преподобного Агапіта Печерського Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Предстоятелю співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Баришівський Віктор, єпископ Бородянський Марк, духовенство Лаври та гості монастиря.

Особливістю богослужіння цього дня, яке також називається «Маріїним стоянням», є читання повного Великого покаянного канону преподобного Андрія Критського, частини якого виконувались на повечір’ї в перші чотири дні Великого посту.

За традицією, за богослужінням намісник Лаври прочитав житіє преподобної Марії, у якому описується дивовижна зміна грішниці у велику святу. Приклад преподобної слугує вірним взірцем істинного покаяння та безмежного милосердя Божого до кожної людини. Саме завдяки цій особливості, богослужіння утрені четверга п’ятої седмиці Великого посту і отримало свою назву – «Маріїне стояння».

Згідно з богослужбовим уставом, завтра звершується Літургія Передосвячених Дарів. 

Просмотров: 1614