Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Літургію Передосвячених Дарів у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

30 березня 2023 року, у четвер п’ятої седмиці Великого посту, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Літургію Передосвячених Дарів у Хрестовоздвиженському храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятелю співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Миколай, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк та братія Лаври у священному сані. За богослужінням співали насельники обителі. У храмі та біля нього з Блаженнішим владикою молились численні віряни.

На сугубій єктенії помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. У молитві після єктенії Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після відпусту Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом настанови. Архіпастир закликав вірян наслідувати взірцю покаяння преподобної Марії Єгипетської, пам’ять якої вшановує Церква. Також Предстоятель прикликав Боже благословення на Києво-Печерську Лавру, український народ, владу та воїнів.

Намісник обителі митрополит Павел подякував вірянам за підтримку Лаври.

Напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив вечірнє богослужіння з великим покаянним каноном преподобного Андрія Критського.

Просмотров: 4501