Митрополит Чорногорський і Приморський Іоаннікій: молимось і переживаємо за Українську Православну Церкву

27 березня 2023 року митрополит Чорногорський і Приморський Іоаннікій надіслав лист Керуючому справами УПЦ митрополиту Бориспільському і Броварському лист, в якому висловив підтримку Українській Православній Церкві. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт ВЗЦЗ.

Митрополит Іоаннікій висловив скорботу щодо останніх подій в Україні. «Наміри про виселення братії з Києво-Печерської Лаври, як і з інших святинь УПЦ, про які ми чуємо в ці дні, здаються просто неймовірними і настільки абсурдними, що важко повірити, що про це взагалі може йти мова», – сказав митрополит Іоаннікій.

Також владика зазначив, що «Києво-Печерська Лавра з її святинями це найкращий символ солідарності та злагоди Церкви, суспільства та народу, а не камінь спотикання та розбіжностей. Ми бачимо, що Ви особисто, як і вся УПЦ, робите все для того, щоб саме так і було, допомагаючи словом, ділом, молитвою, але, на жаль, інша сторона, влада, діє з точністю до навпаки, різними неправдивими звинуваченнями намагаються затьмарити все те добро і користь, яку Церква несе своїй пастві. Те, що ця хибна пропаганда не отримує бажаного результату, підтверджують тисячі віруючих, які в ці дні збираються і моляться за збереження святинь», – наголосив митрополит Іоаннікій.

Крім того, владика окреслив відношення міжнародної спільноти до цих подій: «Тут насправді наявне грубе порушення міжнародних актів та норм про свободу совісті та віросповідань. Ми бачимо, як і та частина міжнародної спільноти, яка є інославною чи навіть невіруючою, засмучується через те, що в ці дні відбувається в Україні. Людям, які живуть у двадцять першому столітті, здається неймовірним, що хтось збирається виселити сотні ченців із монастиря на вулицю».

«Наше духовенство і віруючі також моляться і переживають за Українську Православну Церкву та її Предстоятеля Блаженнішого Митрополита Онуфрія, ієрарха, який здобув великий духовний авторитет у всьому християнському світі», – підкреслив митрополит Іоаннікій і запевнив, що в ці дні віруючі Чорногорії будуть молитися «щоб Господь врозумив тих, які ворогують проти Його Святої Церкви і призвав їх на дорогу спасіння, а дорогу Українську Церкву зберіг від усякого зла».

Просмотров: 2618