Лавра повідомила чиновників заповідника про неприпустимість протиправних дій

Намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел звернувся до в. о. Генерального директора Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» Рудника О. В. з листом, у якому повідомив його про неприпустимість будь-яких протиправних дій з боку чиновників заповідника. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує текст цього листа з посиланням на пресслужбу Києво-Печерської Лаври.

В. о. генерального директора

Національного заповідника «Києво-Печерська Лавра»
Руднику О.В.
вул. Лаврська, 9, корп. 8, м. Київ, 01015
Шановний Олександре Володимировичу!

Цим повідомляю, що ухвалою Господарського суду міста Києва від 29.03.2023 (https://reyestr.court.gov.ua/Review/109867924) відкрито провадження у справі № 910/4552/23 за позовом Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври/Чоловічий монастир/Української Православної Церкви до Національного заповідника «Києво-Печерська Лавра» про визнання недійсним правочину щодо односторонньої відмови

Національного заповідника «Києво-Печерська Лавра» від Договору № 2 від 19 липня 2013 року про безоплатне користування релігійною організацією культовими будівлями та іншим майном, що є державною власністю, і про застосування наслідків недійсності правочину щодо односторонньої відмови Національного заповідника «Києво-Печерська Лавра» від Договору № 2 від 19 липня 2013 року шляхом визнання за Свято-Успенською Києво-Печерською Лаврою/Чоловічий монастир/Української Православної Церкви права користування майном.

Таким чином, законність вчиненого Національним заповідником «Києво-Печерська Лавра» правочину щодо односторонньої відмови від договору перевірятиметься в господарському суді в установленому законом порядку.

Будучи переконаним, що спір про право користуватися майном на підставі Договору № 2 від 19 липня 2013 року має вирішуватися виключно в судовому порядку, звертаю Вашу увагу на неприпустимість вжиття будь-яких заходів, спрямованих на примусове звільнення переданого в користування майна від Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври/Чоловічий монастир/Української Православної Церкви та на примусове виселення ченців, які проживають в цих об’єктах, до набрання законної сили остаточним судовим рішення у справі № 910/4552/23.

У протилежному випадку нами вживатимуться заходи для припинення протиправних дій, зокрема шляхом звернення до правоохоронних органів з повідомленнями про вчинення кримінальних правопорушень.

З повагою,

+ПАВЕЛ
митрополит Вишгородський і Чорнобильський,
намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври

Просмотров: 1583