Предстоятель Польської Православної Церкви висловив підтримку Київській духовній академії

31 березня 2023 року Блаженніший Митрополит Варшавський і всієї Польщі Савва надіслав листа ректору Київської духовної академії і семінарії архієпископу Білогородському Сильвестру, у якому висловив підтримку Києво-Печерській Лаврі та КДАіС. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує текст його листа з посиланням на пресслужбу Київської духовної академії і семінарії.

Його Високопреосвященству СИЛЬВЕСТРУ, архієпископу Білогородському, ректору Київської духовної академії і семінарії

 

Ваше Високопреосвященство!

 

Польська Православна Церква завжди виступала і виступає за канонічність Української Православної Церкви. Те, що відбувається сьогодні з Києво-Печерською Лаврою, іншими чернечими центрами, храмами та Вашою Академією, є вираженням великого поневолення та переслідування Церкви. З цього приводу ми висловлюємо свій жаль, підносимо молитви і приєднуємося до всіх, хто підносить молитви та терпить гоніння.

Немає подібного Богу! Іісус Христос сказав: Мене гнали, і вас будуть гнати (Ін. 15:20), але пам’ятайте: Я переміг світ (Ін. 16:33).

Ми духовно єднаємося з ченцями Києво-Печерської Лаври і всіма стражденними, глибоко віруючи, що Христове “сонце засяє і у вашому вікні”.

 

З любов’ю у Христі

+ Савва,

Митрополит Варшавський і всієї Польщі

Просмотров: 10520