Суд призначив митрополиту Павлу запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного браслета

Шевченківський суд Києва обрав запобіжний захід наміснику Києво-Печерської Лаври митрополиту Павлу у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Клопотання прокуратури про заборону записів публічних відео та їх публікації суд відхилив.

Також суд відмовив у задоволенні клопотання сторони захисту митрополита Павла – про відвідування богослужінь у Києво-Печерській Лаврі.

Адвокат владики повідомив, що “прийнято рішення, що підзахисний, всупереч своєму здоров’ю, одягне браслет. Надалі будуть зібрані усі медичні документи й ми будемо звертатися до суду, щоб змінити в частині браслета запобіжний захід”.

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, 1 квітня о 7:30 ранку СБУ повідомила митрополита Павла про підозру за ст 161 та ст 436-2 Кримінального кодексу. На 12:00 владику викликали на допит, після чого мало вирішуватись питання про обрання міри запобіжного заходу. У зв’язку із тим, що митрополиту Павлу під час судового засідання стало погано через підвищений цукор у крові, суддя ухвалив рішення про перенесення засідання на 9:00 3 квітня 2023 року. Пізніше стало відомо зі слів адвоката митрополита Павла наступне: “Після оголошення перерви до понеділка суд перепризначив судове засідання сьогодні на 17:00. Владика у лікарні, суд вирішує питання про примусовий привід”. Згодом було повідомлено, що примусовий привід погоджено.

Просмотров: 4054