У день Похвали Божої Матері Предстоятель очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі

1 квітня 2023 року, в суботу 5-ї седмиці Великого посту, свято Похвали Пресвятої Богородиці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у храмі на честь преподобного Агапіта Печерського у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятелю співслужили вікарії Київської єпархії єпископ Ірпінський Лавр та єпископ Бородянський Марк, духовенство Лаври та гості обителі у священному сані. За богослужінням молились численні віряни.

На сугубій єктенії піднесли до Господа особливі прохання про мир на українській землі і позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. У молитві після єктенії Блаженніший архіпастир попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після Херувимської пісні Предстоятель звершив священницьку хіротонію насельника Лаври ієродиякона Марка (Штика).

Після відпусту Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до пастви зі словом настанови. Предстоятель висловив надію, що Божа Матір заступиться за Києво-Печерську обитель, щоб тут і надалі лунала молитва за український народ, владу, військо та за весь світ.

Нагадаємо, 30 березня Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Літургію Передосвячених Дарів у Хрестовоздвиженському храмі Лаври.

Просмотров: 2887