Переодягнений у військового провокатор вчинив розбій у Хмельницькому кафедральному соборі

У Хмельницькому після закликів місцевого депутата, чоловік, переодягнений у військову форму, влаштував провокацію прямо під час Божественної літургії.

У неділю, 2 квітня 2023 року, під час Божественної літургії, переодягнений у військову форму чоловік вчинив напад на священнослужителя Свято-Покровського кафедрального собору Хмельницького, зірвав Богослужіння, облив та пошкодив Священне Євангеліє в присутності понад 100 прихожан. Про це Інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ повідомили в пресслужбі Хмельницької єпархії.

На місце події одразу прибув наряд Поліції та була повідомлена Служба Безпеки України.

«Дії молодика, який одягнув військову форму, хоч і не має ніякого відношення до військовослужбовців (так він особисто повідомив працівників поліції) є провокативними, принижують форму українського військового та прямо працюють на російську агресію, дестабілізуючи воєнний стан в Україні та розколюючи Український народ», — повідомили у пресслужбі єпархії.

За словами місцевого депутата Бурлика Віктора, який напередодні закликав до провокацій проти вірян Української Православної Церкви в кафедральному соборі Хмельницька, після нападу, молодика затримала поліція за ст. 173 (дрібне хуліганство).

Хмельницьке видання vsim.ua наводить слова однієї з жінок, яка була свідком цієї події. Вона розповіла, що військовий, як він виглядав на той момент, «почав провокувати і лізти з руками до іншого батюшки, а цей чоловік захистив і хотів його вивести зі служби. І тут ця дівчина включає камеру і починає ось цю виставу «б’ють військового». Вони прийшли разом. Мій вітчим співає там (у церковному хорі – Ред.). Говорить, що це чиста провокація».

Просмотров: 8917