У Львові триває спроба захоплення кафедрального собору УПЦ (оновлюється)

5 квітня 2023 року під час богослужіння до Георгіївського кафедрального собору м. Львова прийшла група людей, яка зімітувала проведення зборів релігійної громади собору, та наразі вчиняє спробу захопити цей храм. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Львівське єпархіальне управління повідомляє, що 5 квітня о 9:00 на територію кафедрального собору зайшли невідомі люди (до 50 осіб) та заблокували вхід на територію і до храму.

Під головуванням Юрія Холода, заступника голови Львівської обласної ради, вони провели парафіяльні збори про перехід громади храму до “ПЦУ”.

У зборах взяв участь священник Львівської єпархії “ПЦУ” під керуванням “митрополита Макарія”.

Важливим моментом є те, що ці люди зірвали Божественну літургію.

У Львівській єпархії наголошують, що релігійною громадою парафії святого великомученика Георгія жодних рішень про перехід до “ПЦУ” не приймалося.

Близько 11:40 з місця подій повідомили, що представники “ПЦУ” встигли провести свій “молебень” у храмі. Попри це віряни відстоюють свої законні права на собор.

Спілкуючись із провокаторами, віряни нагадали їм про те, що Українська Православна Церква засудила російське агресивне вторгнення, а також наголосили на необхідності дотримання Закону України.

Провокатори вигукували у соборі псевдопатріотичні гасла та намагалися спровокувати силове протистояння.

Оператора, який веде пряму трансляцію, поліція вивела з храму.

У соборі почала працювати так звана комісія.

Одній людині стало погано, її поклали на лаву і приводять до тями. Швидка їде на допомогу.

До храму підтягнулися молоді радикали, які вже розгортають свої плакати, але при цьому не хочуть, щоб їх знімали. З активістами поспілкувався вікарій єпархії єпископ Дрогобицький Яків.

Наразі у єпархіальному управлінні відбувається спілкування митрополита Філарета з особами, які вимагають “перейти у ПЦУ або передати їй усе майно”.

Пряма трансляція з місця подій ведеться з офіційної сторінки митрополита Львівського і Галицького Філарета в Instagram: https://www.instagram.com/metropolitanfilaret/live/

Дивіться також коментар вікарія Львівської єпархії про події щодо захоплення Георгіївського кафедрального собору у Львові.

Просмотров: 2481