Хмельницька єпархія зустріла свого нового єпархіального архієрея – архієпископа Хмельницького і Старокостянтинівського Віктора

5 квітня 2023 року Хмельницька єпархія зустріла свого нового єпархіального архієрея – архієпископа Хмельницького і Старокостянтинівського Віктора. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У середу 6-і седмиці Великого посту у Свято-Георгіївському храмі міста Хмельницького була звершена Божественна Літургія Передосвячених Дарів, яку очолив постійний член Священного Синоду Української Православної Церкви митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор у співслужінні архієпископа Хмельницького і Старокостянтинівського Віктора. За богослужінням ієрархам співслужили благочинні та клірики Хмельницької та Київської єпархій.

У вівтарі Свято-Георгіївського храму молився колишній керуючий Хмельницькою єпархією митрополит Антоній (Фіалко), який за власним проханням Священним Синодом УПЦ почислений на спокій.

Під час богослужіння були піднесені сугубі молитви за Україну, воїнів-захисників та постраждалих у війні.

Після відпусту Літургії митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор зачитав рішення Священного Синоду Української Православної Церкви про призначення архієпископа Віктора керуючим Хмельницькою єпархією та вручив відповідний Указ Предстоятеля.

Далі архієпископ Хмельницький і Старокостянтинівський Віктор звернувся з першим словом до своєї пастви, закликавши всіх до стояння у вірі та до молитви за мир і перемогу України. А також висловив слова вдячності своєму попереднику митрополиту Антонію (Фіалко).

На завершення відбулося спілкування нового єпархіального архієрея з духовенством Хмельницької єпархії та зроблено пам’ятне фото.

 

Просмотров: 24643