У Вербну неділю Предстоятель очолив святкове богослужіння на площі у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

9 квітня 2023 року, у Вербну неділю, свято Входу Господнього до Єрусалима, тисячі вірян Української Православної Церкви молились за Божественною літургією, яку очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, єпископ Бородянський Марк, духовенство обителі і гості у священному сані. 

Після читання святого Євангелія Блаженніший архіпастир звернувся до вірян зі словом проповіді. 

На сугубій єктенії піднесли до Господа особливі прохання про мир на українській землі і позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. У молитві після єктенії Блаженніший архіпастир попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після відпусту Предстоятель привітав вірян зі святом. Потім Блаженніший владика прочитав молитву на освячення ваій та окропив вірян і вербові гілки святою водою.

Напередодні Предстоятель очолив всенічне бдіння у храмі на честь преподобного Агапіта Печерського.

Просмотров: 2819