Юрист Почаївської лаври направив адвокатський запит до Голови Верховної Ради

Юрист Почаївської лаври виявив порушення у законопроекті Верховної Ради щодо розірвання договору з монастирем та направив адвокатський запит на ім’я Голови ВРУ Руслана Стефанчука. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт “СПЖ”.

3 квітня 2023 року під номером 9179 був зареєстрований черговий дискримінаційний щодо Української Православної Церкви Проект Постанови про звернення ВРУ до Кабінету Міністрів України про розірвання з Українською Православною Церквою договору оренди комплексів споруд Почаївської лаври.

“Попередній розгляд проекту здійснено Комітетом Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики України (голова – Потураєв М.Р.) за 2 робочі дні без урахування висновків інших комітетів, визначених відповідальними за його розгляд, без оцінки відповідності положенням права Європейського Союзу щодо виконання міжнародно-правових зобов’язань України.

Такі дії Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики України є порушенням ст. 93 Регламенту та свідчить про упереджене ставлення до вирішення питання, визначеного у проекті Постанови.

Уряд, який перед Європейським Союзом декларує дотримання обов’язків згідно зі Статутом Ради Європи, не може відверто порушувати Конституцію та власний Регламент”, – прокоментував ситуацію адвокат Почаївської лаври.

У зв’язку з цим Голові ВРУ Руслану Стефанчуку було надіслано відповідні запити щодо надання документів та інформації стосовно дотримання встановленої процедури розгляду проектів актів єдиного законодавчого органу України.

Просмотров: 4886