Поліція нарешті почала розслідування злочину, вчиненого ведучими «95 кварталу». Заяву може подати кожен, кого образило богохульство коміків (відео)

Юридичний відділ УПЦ опублікував текст заяви, за допомогою якої кожен вірянин УПЦ у юридичній площині може засвідчити про образу власних релігійних почуттів ведучими «Байрактар News». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Юридичний відділ УПЦ.

Слідчий відділ Печерського УП ГУНП в м. Києві нарешті розпочав досудове розслідування по факту висловлювань Пікалова О. В. та Кошового Є. В. у передачі «Байрактар News», які містили у собі приниження честі та гідності громадян відповідно до їхніх релігійних переконань.

Нагадаємо, 7 грудня 2022 року у передачі «Байрактар News» (№104) студії «Квартал 95» ведучі Пікалов Олександр Вікторович та Кошовий Євген Вікторович дозволили собі зневажливо висловитися не лише про Церкву, а й про віру в Бога як таку. Більше того, ці громадяни вдалися до пропаганди фізичного насильства стосовно священнослужителів УПЦ, натякаючи на те, що це не буде коштувати їм більше, аніж 100 грн.

«Було б добре мати відповідний прайс-лист: плюнути в священника УПЦ МП – 20 грн, залишити «святе писання» цвяхом на позашляховику – 50 грн, вдарити по лівій щоці і автоматично по правій – 100 грн», – говорили ведучі у зазначеному випуску «Байрактар News».

Як наслідок, за останні місяці непоодинокими стали випадки застосування грубої фізичної сили стосовно священнослужителів та вірян Української Православної Церкви.

Останнім прикладом такої агресії наразі є розбійницький напад на єпископа Івано-Франківського і Коломийського Никиту та неповнолітнього сина воїна ЗСУ, батько, а також брат якого зараз перебувають на передовій.

У зв’язку з цим Юридичний відділ УПЦ звернувся до поліції із заявою про вчинення кримінального правопорушення громадянами Кошовим Є. В. та Пікаловим О. В. Наразі Слідчим відділом Печерського УП ГУНП в м. Києві здійснюється досудове розслідування по факту висловлювань коміків.

Зважаючи на те, що громадяни Кошовий Є. В та Пікалов О. В. образили не окремих осіб, а всіх вірян Української Православної Церкви, потерпілим у цій ситуації може вважатися кожен вірянин УПЦ, який заявить про те, що особи, щодо яких відкрито кримінальне провадження, завдали йому моральної шкоди. Для цього необхідно скачати і роздрукувати зразок заяви за посиланням, заповнити її, підписати і надіслати на адресу Печерського управління поліції ГУНП у м. Києві, вулиця Князів Острозьких, 30, Київ, 01010, а відскановану копію заяви бажано надіслати на електронну адресу Юридичного відділу УПЦ ([email protected]).

Управління поліції має повідомити заявників про те, що заява прийнята до розгляду з указанням вхідних даних надісланого потерпілими документу. У разі відсутності такого повідомлення також слід звертатися за допомогою до Юридичного відділу УПЦ.

Просмотров: 124872