Предстоятель звершив останню у цьому році Літургію Передосвячених Дарів та нагородив духовенство (+відео)

За богослужінням Великої Середи Блаженніший Митрополит Онуфрій традиційно відзначив духовенство Київської єпархії богослужбовими нагородами до свята Пасхи.

12 квітня 2023 року, у Велику Середу, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Літургію Передосвячених Дарів та нагородження духовенства Київської єпархії у Свято-Пантелеймонівському жіночому монастирі у Феофанії, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Богослужіння відбулось у головному соборі обителі.

Предстоятелю співслужили митрополит Львівський і Галицький Філарет, настоятель Свято-Пантелеймонівського собору монастиря архієпископ Яготинський Серафим, архієпископ Арцизький Віктор, архієпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Бородянський Марк, єпископ Бишівський Кирил, єпископ Гостомельський Аркадій, священнослужителі Києва та єпархії.

За богослужінням з архіпастирем молилася настоятелька обителі ігуменя Єлисавета (Андреєва) зі сестрами монастиря.

На малому вході Блаженніший Митрополит Онуфрій відзначив богослужбовими нагородами духовенство Київської єпархії, правлячим архієреєм якої є Предстоятель УПЦ.

На сугубій єктенії піднесли до Господа особливі прохання про мир на українській землі і позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. У молитві після єктенії Блаженніший архіпастир попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Наприкінці богослужіння Блаженніший владика востаннє у цьому році прочитав молитву преподобного Єфрема Сиріна.

Після відпусту Предстоятель нагадав пастві, що сьогодні Церква згадує євангельські події останніх днів життя Іісуса Христа, а саме те, як жінка в домі Симона вилила дорогоцінне миро на голову Господа, і зрадництво Іуди. Блаженніший владика закликав вірян не уподібнюватися Іуді лукавством, а приносити Богу миро нашого покаяння.

Просмотров: 9553