В Іоаннівському скиті Святогірської лаври та в обителях Одеської та Ізюмської єпархій звершено схимницький, чернечі та іночеські постриги

1, 2 та 6 квітня 2023 року митрополит Святогірський Арсеній звершив чернечі та іночеські постриги в Іоаннівському скиті Святогірської лаври (село Адамівка). 10 квітня вікарій Одеської єпархії архієпископ Южненський Діодор звершив чернечий постриг у Покровському скиті села Маринівка. Цього ж дня єпископ Ізюмський і Куп’янський Іоанн звершив схимницький, чернечий та іночеський постриги у Борисо-Глібському жіночому монастирі села Водяне. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Святогірської лаври та єпархіальні пресслужби.

На 5-му та 6-му тижнях Великого посту намісник Святогірської Лаври митрополит Арсеній звершив чернечі та іночеські постриги у лаврському Іоаннівському скиті села Адамівка.

1 квітня, в день свята Похвали Пресвятої Богородиці, у Михайлівському храмі Іоаннівського скита владика намісник звершив чернечий постриг п’ятьох інокинь, які подвизаються в обителі. Ці сестри провели в обителі випробувальний термін від 4 до 14 років.

Цього ж дня митрополит Арсеній звершив мантійний постриг над послушницею Ольгою Долудою, яка страждала від онкології. У чернецтві вона отримала ім’я на честь святої праведної Анни, матері Пресвятої Богородиці.

2 квітня, наступного дня після постригу, на 64-му році життя монахиня Анна відійшла до Господа. За кілька хвилин до смерті вона причастилася Святих Тіла та Крові Христових.

6 квітня, напередодні свята Благовіщення Пресвятої Богородиці, в Іоаннівського скиту у с. Адамівка митрополит Святогірський Арсеній звершив іночеський постриг шістьох послушниць обителі.

10 квітня з благословення митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела архієпископ Южненський Діодор звершив чернечий постриг у Покровському скиті села Маринівка.

Чернечий постриг прийняв насельник обителі інок Климент. Новопострижений монах отримав нове ім’я на честь святителя Амвросія, єпископа Медіоланського.

Цього ж дня єпископ Ізюмський і Куп’янський Іоанн звершив схимницький, чернечий та іночеський постриги у Борисо-Глібському жіночому монастирі села Водяне Ізюмської єпархії.

Велику схиму прийняла одна із черниць обителі. Новопострижена схимонахиня отримала ім’я Інокентія.

Троє насельниць обителі були пострижені у чернецтво. У мантійному постризі вони отримали імена: Евфимія, Геронтія та Анастасія.

Ще одна насельниця обителі була пострижена в іночество з іменем Ніка.

У своєму слові до новопострижених владика Іоанн наголосив на важливості подвигу чернецтва, а також побажав сестрам терпіння та допомоги Божої в трудах.

Просмотров: 486