Без рішення суду і жодних документів. Заповідник за допомогою озброєних силовиків опечатав корпус Лаври

20 квітня 2023 року відбулася чергова незаконна спроба опечатати один з корпусів Києво-Печерської Лаври представниками Національного заповідника. Завдяки сприянню поліції, яка силою вивела людей, серед яких були жінки та діти, з галереї 39 корпусу, а потім заблокувала вхід, їм це вдалося.

Як розповів один з адвокатів Києво-Печерської обителі Володимир Лубянецький, на його вимогу показати ухвалу суду, на підставі якої відбувається опечатування 39 корпусу, нічого пред’явлено не було.

«Коли я просив, як адвокат, щоб мені надали ухвалу суду, на підставі якої це все відбувається, мені відмовили, — розповів юрист. — Очевидно, швидше за все, жодного рішення суду на проведення даних дій немає».

Не допустили адвоката й на місце подій, проте, як засвідчили очевидці, водночас дали доступ до галереї одній з журналісток.

Силовики заявили адвокату, що не пропускають нікого до 39 корпусу, оскільки «у них укладений договір з музеєм на охорону об’єкта і вони виконують вимоги цього договору таким чином».

Нагадаємо, раніше в Лаврі відповіли на лист Заповідника щодо укладення договору з Управлінням поліції охорони в м. Києві, й вчергове підкреслили, що не визнають розірвання Договору про безоплатне користування в односторонньому порядку. Тому звернулась за захистом своїх прав до суду. До винесення судового рішення у цій справі, усі дії Заповідника не мають законної сили, у тому числі й така «охорона».

Пряма трансляція з місця подій велася на офіційній сторінці УПЦ у фейсбук.

Просмотров: 2096