Намісник Почаївської Лаври прокоментував провокативне відео, яке поширюють ЗМІ (відео)

Намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври митрополит Володимир прокоментував відеосюжет, зроблений журналістами «Громадське» на території обителі, та розповів, з якою метою фіксуються подібні заяви. Коментар владики опубліковано 24 квітня 2023 року в телеграм-каналі Дозор на «Першому козацькому», повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Христос Воскрес! Слава Богу, відсвяткували Світле Христове Воскресіння. Але ворог миру і любові не спить і всіляко пропонує православним християнам різні спокуси та провокації. Будьмо уважні, брати та сестри, і не піддавайтесь на провокації, які можуть бути від різних зацікавлених людей-провокаторів», — зазначив намісник монастиря.

Коментуючи відеосюжет, зроблений журналістами «Громадське» на території Почаївської Лаври, владика сказав: «З інтерв’ю видно, що бабусі, які дають інтерв’ю, повністю відірвані від об’єктивної реальності. Братія Лаври не розділяє твердження людей, які висловлюються проти нашої Держави й не мають ніякого відношення до обителі. Чому журналісти беруть інтерв’ю у випадкових осіб, обрізуючи свої ролики і висвітлюючи тільки ті відповіді, які їм потрібні? Напевно, щоб провокувати людей на нетерпимість один до одного».

Ієрарх висловив припущення, що «скоріш за все, це чергове замовлення, направлене на провокацію громадян та порушення і так ушкодженої війною стабільності у нашій державі».

«Чи, може, журналісти і самі наводять наклепи і знімають тільки собою найманих людей? У зв’язку з провокаційними діями журналістів адміністрація Лаври просить прихожан бути обережними і не піддаватись на провокації», — звернувся митрополит Володимир.

Просмотров: 15341