Внаслідок підпалу згорів храм УПЦ на Буковині (відео)

У ніч з 23 на 24 квітня 2023 року внаслідок підпалу згорів храм на честь преподобного Іова Почаївського у селі Мілієве Вижницького району Чернівецької області. Про трагедію повідомили у пресслужбі єпархії, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

В Чернівецько-Буковинській єпархії відзначають, що є явні ознаки того, що загорання відбулось не випадково, а спричинене навмисними діями. На кадрах відео помітно, що будівля церкви охоплена вогнем з усіх боків одночасно.

«Підпалили храм цієї ночі – професійно, без шансів на порятунок.Якого Божого Благословіння для нашої землі ми шукаємо у Господа?», – відзначили у єпархії.

Факт підпалу підтвердили у поліції. Правоохоронці провели слідчі дії та вже затримали злочинця. Палієм виявився 34-річний житель села Іспас.

Церкву на честь преподобного Іова побудували у Мілієве після того, як попередній храм на честь преподобної Параскеви Сербської ще у 2004 році захопили прихильники “УПЦ КП”.

Слід зазначити, що це не перший підпал церкви у Вижницькому районі. У ніч з 14 на 15 квітня 2020 року злочинці спалили старовинну церкву на честь святої мучениці Параскеви у с. Лукавці.

Просмотров: 1020