Суд відклав розгляд справи за позовом Лаври до Заповідника на 19 травня

26 квітня 2023 року у Господарському суді м. Києва відбулося перше підготовче засідання у справі за позовом Києво-Печерського Монастиря до Національного заповідника щодо визнання недійсною односторонньої відмови Заповідника від Договору, на підставі якого Монастир з 2013 року користується культовими будівлями і спорудами. Адвокат Лаври протоієрей Микита Чекман повідомив, що Суд відклав розгляд на 19 травня 2023 року, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Суд задовольнив клопотання Монастиря та витребував Акт про результати перевірки, якими начебто встановлені порушення умов Договору. Вказаний Акт представники Монастиря неодноразово намагалися отримати самостійно, однак у відповідь отримували повідомлення, що запитувана інформація має гриф обмеження доступу «Для службового користування» і тому не може бути надана Користувачу», — повідомив адвокат.

На переконання протоієрея Микити Чекмана, витребування Судом цього документу свідчить про підготовку до здійснення об’єктивного та усебічного судового розгляду.

«Також Суд закликав сторін дотримуватися принципу добросовісності та надати усі наявні докази по справі. Оскільки вказаний Акт про результати перевірки надійшов до Суду за день до початку підготовчого засідання, з метою забезпечення прав учасників процесу, розгляд справи відкладено на 19.05.2023 року, щоб сторони могли ознайомитися з доволі значним за обсягом документом та отримали можливість за результатами його дослідження остаточно сформувати позицію щодо предмета та підстав позову, — повідомив юрист й додав, що, на його думку, — Суд визначив розумний строк як для реалізації учасникам судового процесу своїх прав, так і для своєчасного  вирішення спору за позовом Монастиря до Заповідника».

Просмотров: 587