Жодних корпусів Лаври заповіднику не передано. Адвокати спростували фейк Мінкульту

Адвокати Києво-Печерської Лаври спростували повідомлення низки ЗМІ про передачу 16 корпусів Монастиря у користування Національного заповідника. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У ЗМІ поширюється інформація про те, що начебто «Комісія Мінкульту передала у користування Національного заповідника “Києво-Печерська лавра” 16 корпусів. Представники Монастиря забезпечили доступ Комісії до приміщень, останні перебували у належному стані».

За повідомленням адвокатів Монастиря, вказана інформація щодо приймання-передачі майна не відповідає дійсності. Договір, укладений у 2013 році між Монастирем та Заповідником щодо користування релігійною громадою культовими будівлями та спорудами, є чинним. З приводу односторонньої відмови Заповідника від Договору триває спір, що вирішується Господарським судом м. Києва. Поки не ухвалено жодного рішення по справі, Монастир продовжує користуватися приміщеннями та здійснювати богослужіння.

Слід зазначити, що відповідно до умов Договору для передачі і повернення майна органом управління Державною установою утворюється комісія. Набуття права користування майном виникає з моменту підписання Сторонами актів приймання-передачі майна, які є невід’ємною частиною цього Договору.

Монастир не визнає одностороннього розірвання Заповідником Договору, представники Монастиря у діяльності Комісії участі не брали, будь-які Акти не підписували.

Просмотров: 1274