«Будьте завжди християнами!» — Предстоятель звернувся до присутніх на молитовному стоянні в Лаврі зі словом (відео)

8 травня 2023 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій вчергове помолився разом з вірянами, які вже більше як місяць щодня збираються у Києво-Печерській Лаврі на молитовне стояння, та звернувся до присутніх з Первосвятительським словом. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель привітав усіх зі Світлим Христовим Воскресінням та Неділею четвертою після Пасхи, про розслабленого.

«Вчора була Четверта неділя після Празника Святої Пасхи, Неділя про розслабленого, і ми молилися за воїнів наших, які отримали поранення внаслідок війни, щоб Господь їх зцілив, допоміг їм, щоб вони були здорові й Богом благословенні. Ми молилися за весь український народ, за владу, за землю українську, за весь світ, щоб Господь світ благословив миром», — сказав Його Блаженство.

За словом Першосвятителя, світ — це Боже творіння і всі ми є дітьми Божими, де б хто не жив: «Якщо один член страждає у тілі, то все тіло страждає, і так само відбувається у світі, якщо є якісь негаразди в якомусь одному місці, то це так чи інше відображається на всьому людстві».

«Ми у своїх молитвах просимо, щоб Господь умиротворив серця людські, бо саме з серця розпочинається і мир, і війна. Щоб Господь послав кожному у серце мир, щоб цей мир панував і в серцях, і в сім’ях, і у всьому світі», — сказав Архіпастир.

«Щиро дякую вам за святі молитви, що ви показуєте свою християнську любов, свою повагу до землі, до влади, до всіх, навіть до тих, хто себе не так поводить, як належить, хуліганить, кричить і безумствує. Нехай Бог їм простить, бо вони не знають, що творять. А ви будьте християнами й поводьтеся так, як має поводити себе християнин», — закликав він.

Митрополит Онуфрій нагадав, що «Сам Господь ні на кого не ображався. Він молився навіть за тих, хто Його розпинав: “Прости їм, Господи, тому що не знають, що творять”».

Блаженніший владика побажав усім жити згідно з заповідями Божими: «Нехай Господь усіх нас простить — і тих, хто живе у заповідях Божих, хто живе в добрі, нехай Господь укріпить ще більше любити Бога, любити ближніх і бути добрими. А хто ще не почав такого життя, нехай Господь допоможе нам його розпочати».

Він також закликав усіх жити життям, розтвореним не злобою, а любов’ю: «Любов — це життя, злоба — це смерть. Той, хто любить, той живе, і навколо нього віє життям, а той, хто має злобу, сам вмирає, і навколо нього пахне смертю. Нехай навколо нас усіх пахне життям. А життя — це Бог. Христос Воскрес!»

Просмотров: 846