Місцева влада вдосвіта організувала захоплення храму в Бориспільській єпархії

13 травня 2023 року відбулося силове захоплення Преображенського храму села Іванків Бориспільського району. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Близько 6:00 прихильники ПЦУ зрізали замки на дверях Преображенської церкви та незаконно проникли у храм.

Слід зазначити, що прибічники ПЦУ в Іванкові намагаються відібрати у вірян УПЦ їхню святиню ще з 5 червня 2022 року. Саме тоді вони провели збори не релігійної, а територіальної громади, на яких було прийняте незаконне рішення про переведення церкви у ПЦУ. Тоді ж представники релігійної громади Преображенського храму заявили про свою вірність канонічній Українській Православній Церкві. З того часу щодо юрисдикційної приналежності храму триває судовий процес, який наразі не завершено.

На даний час агресивно налаштовані особи, знаходячись на території храму, не допускають туди парафіян УПЦ. На місці подій присутній голова Іванківського старостинського округу Кириченко Олександр, який, за повідомленням місцевих жителів, і є головним підбурювачем руху по захопленню місцевої святині. Місцеве управління поліції не чинить жодних перешкод рейдерським діям активістів ПЦУ.

Просмотров: 1947