Блаженніший Митрополит Онуфрій пояснив, коли наші справи стають для нас корисними, а коли шкідливими (відео)

У своїй проповіді в день пам’яті преподобного Феодосія Печерського Блаженніший Митрополит Онуфрій звернув увагу на приклад святого подвижника для наслідування сучасним християнам, як правильно жити на землі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Коли ми читаємо житіє преподобного Феодосія, то бачимо в ньому царський взірець християнського благочестя, образ християнина, — сказав Архіпастир. — Він ніколи не возвеличувався ні перед ким і ні перед чим. Ходив завжди у простому одязі, не цурався ніякого послуху, працював і в садку, і на просфорні, підмітав подвір’я».

За велике смирення, за словом Блаженнішого владики, «він мав велику благодать Святого Духа, яка робила його лик настільки світлим, що люди, дивлячись на нього, мріяли стати такими ж та слідували за ним».

Митрополит Онуфрій підкреслив, що важливо усі справи творити не лише зі смиренням, але і з молитвою та любов’ю.

«Якщо ми робимо все з молитвою, зі смиренням, з любов’ю до Бога і до ближнього, то наші справи стають красиві, радісні і приємні для нас та корисні для оточуючих», — наголосив Першосвятитель.

Натомість, «якщо людина зла і сповнена ненависті, то навіть її самі благородні справи оскверняються тим духом зла, який почиває у ній, і є неугодними перед Божественними очима, некорисними ані для людини, яка це робить, ані для того, хто з нею знаходиться поруч».

Митрополит Онуфрій побажав, молитвами преподобного Феодосія, «щоб Господь допоміг кожному із нас стяжати внутрішній мир», і, за його словом, «коли він в кожній людині зародиться, то виллється назовні, й буде мир і на нашій землі, і навколо нас».

Просмотров: 2251