У Полтавській єпархії відзначили 30-ту річницю відродження Мгарського монастиря

15 травня 2023 року, в день пам’яті святителя Афанасія, патріарха Царгородського, Лубенського чудотворця, у Спасо-Преображенському Мгарському монастирі молитовно відзначили 30-річчя від дня відродження обителі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Полтавської єпархії.

З нагоди святкової дати митрополит Полтавський і Миргородський Филип очолив Божественну літургію в головному соборі обителі. Його Високопреосвященству співслужили вікарій Черкаської єпархії архієпископ Золотоніський Іоанн, вікарій Полтавської єпархії архієпископ Новосанжарський Веніамін, духовенство Полтавської єпархії, братія обителі та гості у священному сані.

Піснеспіви Божественної літургії виконували чоловічий архієрейський квартет під керівництвом протодиякона Георгія Лінда та зведений хор духовенства Полтавської єпархії під керівництвом протодиякона Михаїла Костенка.

За богослужінням були піднесені сугубі молитовні прохання про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним.

Після Літургії був звершений хресний хід з іконою святителя Афанасія довкола монастирського собору.

Насамкінець митрополит Филип подякував архієреям, духовенству та вірянам за спільну молитву, а також звернувся зі словом архіпастирської настанови та благословив усіх.

Просмотров: 893