Священники Бердянської єпархії, які самочинно зробили провокаційні заяви всупереч офіційній позиції УПЦ, порушили канони Православної Церкви

У зв’язку з ситуацією навколо Бердянської єпархії Української Православної Церкви судження щодо подальших адміністративних дій у ній мають відбуватися виключно в площині канонічного права Православної Церкви.

Митрополит Бердянський і Приморський Єфрем отримав благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія на лікування закордоном у зв’язку зі станом здоров’я. Він повідомив, що на час лікування керування очолюваною ним єпархією здійснюватиметься у телефонному режимі. Повна оцінка ситуації, яка склалася, можлива після того, як митрополит Єфрем надасть свої детальні роз’яснення після одужання.

Духовенство Бердянської єпархії неодноразово і відкрито висловлювало повну підтримку і слова довіри своєму правлячому архієрею. Тому озвучені окремими священниками протилежні заяви різко дисонують із попередніми і викликають сумнів щодо їх щирості й відсутності примусу щодо їх проголошення.

Українська Православна Церква постійно і послідовно заявляла про рішучу підтримку територіальної цілісності та суверенітету України та висловлювала засудження агресії Росії, котра є неприхованим порушенням Божої заповіді «Не убий!».

Священники Бердянської єпархії, які у ЗМІ самочинно озвучили заяви провокаційного характеру, котрі не відповідають офіційній позиції Української Православної Церкви та сіють смуту і соблазн в серцях пастви, відповідно до канонів Православної Церкви будуть заборонені у священнослужінні їхнім правлячим архієреєм митрополитом Бердянським і Приморським Єфремом.

Просмотров: 4970