У Почаївській лаврі урочисто відзначили день пам’яті преподобного Іова (+відео)

У Свято-Успенській Почаївській лаврі тисячі вірян вшанували день пам’яті преподобного Іова. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Урочистості, присвячені дню пам’яті святого, розпочалися ще 17 травня. Цього дня після завершення вечірнього богослужіння в Успенському соборі братія монастиря на чолі з намісником обителі митрополитом Почаївським Володимиром та жителі м. Почаєва звершили великий хресний хід, під час якого мощі угодника Божого перенесли до Преображенського собору лаври.

18 травня у цьому соборі було звершене святкове всенічне бдіння з читанням акафісту преподобному Іову.

У сам день свята, 19 травня, у святій обителі відслужили дві Літургії: ранню було звершено у Свято-Троїцькому храмі; пізню — у Преображенському соборі.

Божественну літургію у Преображенському соборі та всенічне бдіння напередодні очолив Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній. Його Високопреосвященству співслужили сонм архієреїв, братія Почаївської лаври у священному сані та численне духовенство з різних єпархій Української Православної Церкви.

Після відпусту відбувся традиційний хресний хід лаврою, під час якого нетлінні мощі преподобного Іова були перенесені до Печерного храму, де вони почивають завжди.

Джерело фото: офіційна сторінка у Facebook митрополита Антонія.

Просмотров: 739