У День вшанування Захисників Маріуполя у Воскресенському храмі м. Києва були звершені молебень за військових ЗСУ та заупокійна літія за полеглими Героями (+відео)

20 травня 2023 року у храмі Воскресіння Христового міста Київ (храм пам’яті загиблим і ветеранам Афганістану) були звершені богослужіння з нагоди Дня вшанування Захисників Маріуполя. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу КДАіС.

Перед початком богослужінь до всіх присутніх звернувся заступник голови Синодального військового відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України протоієрей Вʼячеслав Яковенко. У своєму слові отець В’ячеслав розповів про минулорічну поїздку священників УПЦ в окупований Маріуполь з метою звільнення мирних жителів та військовослужбовців із заводу «Азовсталь».

Після цього був звершений молебень за Захисників України, мирних жителів Маріуполя та всіх тих, хто постраждав внаслідок російського вторгнення.

Також була звершена заупокійна літія за військовими, які захищали Маріуполь й інші міста і села України від російської агресії, та невинно убитими мирними жителями.

Молебень та літію очолив секретар Київської єпархії по м. Києву протоієрей Віктор Іващук у співслужінні заступника голови Синодального військового відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України протоієрея Вʼячеслава Яковенко, настоятеля храму та першого проректора КДА протоієрея Сергія Ющика, а також духовенства, яке взяло участь у минулорічній поїздці до Маріуполя.

За богослужінням молились вихованці й студенти КДАіС та парафіяни храму.

Богослужбові піснеспіви виконував хор студентів Київських духовних шкіл.


Просмотров: 258