На Волині в селі Борочичі рейдери ПЦУ відібрали храм УПЦ, доки настоятель на фронті

У селі Борочиче Волинської області рейдери ПЦУ підробили документи та відібрали храм у релігійної громади УПЦ у той час, як їхній священник перебуває на фронті. Про це на своїй сторінці Facebook повідомив настоятель Іллінської парафії протоієрей Юрій Зарафутдінов, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Для прихожан Свято-Іллінського храму УПЦ – чергова шокуюча новина від односельчан і прихожан Свято-Миколаївської громади ПЦУ. “Священик лишився з МП… не перейшов…”. Ау!!! Настоятель храму в даний момент на фронті. На збори не запрошувався, бо їх не було. Про перехід від прихожан не чув, бо вони молились у храмі в неділю. А те, що прихожани сусіднього Свято-Миколаївського храму ПЦУ вирішили замість мене і прихожан, то це вже підробка документів… Бог все бачить. Правильно лише написали, що жителі громади. Але релігійна і територіальна громада – це різні речі…», – йдеться у публікації отця Юрія.

Як нагадав у своїй публікації протоієрей Юрій Зарафутдінов, Волинська єпархія ПЦУ вже не вперше повідомляє про «перехід» до ПЦУ громади Іллінського храму села Борочиче, про що у своїй публікації

«То яка реєстрація правдива…?», – додав настоятель, щоб «освіжити пам’ять», адже ще з 2020 року представники ПЦУ «робили все можливе, правдами і неправдами добиваючись свого».

Нагадаємо, настоятель парафії протоієрей Юрій Зарафутдінов воює на фронті у лавах 24-ї окремої механізованої бригади. Раніше священник у себе на сторінці у фейсбук писав, що з 2014 року Іллінська громада допомагала захисникам України. З початку повномасштабної війни отець Юрій вів активну волонтерську діяльність на підтримку ЗСУ, а коли його призвали до армії, він став солдатом.

«Я, боєць Збройних сил України, прошу законодавчу та виконавчу владу забезпечити права і свободи мої, моєї родини та прихожан Свято-Іллінського храму УПЦ с. Борочиче. Не ганьбіть честь моєї вільної країни. Не заохочуйте релігійних протистоянь: всі ми за Україну. Не діліть громадян України за ознакою віри – мовляв, ці українці кращі, а ці гірші», – наголосив протоієрей.

У селі Борочиче рейдери ПЦУ захопили ще один храм. Фото: glavcom.ua

Просмотров: 1928