З’явилися нові подробиці про побиття священника представниками ПЦУ у селі Рингач на Буковині

Настоятель захопленого храму УПЦ у Рингачі Чернівецької області протоієрей Серафим Думитрович після побиття прихильниками ПЦУ дістався додому та лікується. Про це повідомили у пресслужбі Чернівецько-Буковинської єпархії, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Зазначається, що настоятель храму на честь Вознесіння Господнього села Рингач, доїхав додому та лікується.

В єпархії розповіли подробиці силового захоплення церкви та побиття священника: “Зранку о 9:00 отець Серафим приїхав на парафію, через декілька хвилин у храм увірвалися капелани релігії ПЦУ з рейдерами. Настоятель храму зі старостою храму та ще одним вірянином зачинились в храмі. Рейдери розбили двері храму потім зламали решітку і зайшли в храм. В храмі рейдери вдарили настоятеля по обличчю, кинули на підлогу і почали бити ногами. Під час побиття було розбито телефон отця Серафима. Жорсткий диск із записом злочину на камерах відеоспостереження забрали”.

В єпархіальній пресслужбі інформують, що згодом рейдери переконували поліцейських, що вони зачепили губу отцю Серафиму, коли виламували решітку при вході до храму.

“А прихильники ПЦУ села Рингач взагалі казали поліціантам, що отець Серафим сам сім разів бився об решітку, – йдеться далі у повідомленні. – Трохи згодом приїхала карета швидкої допомоги надати протоієрею Серафиму медичну допомогу”.

В Чернівецькій єпархії припустили, що організатором захоплення був капелан ПЦУ Роман Грищук.

Просмотров: 479