Архієрейський Собор Сербської Православної Церкви закликав міжнародні інституції звернути увагу на порушення прав віруючих УПЦ

Священний Архієрейський Собор Сербської Православної Церкви, який проходив у Белграді з 14 по 20 травня 2023 року під головуванням Святішого Патріарха Порфирія, приділив увагу духовним та геополітичним наслідкам військового конфлікту в Україні. Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті Сербської Патріархії, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Особливу увагу приділено темі страждань Української Православної Церкви, спричинених діями української влади у Києві, вилучення майна Церкви, її храмів та монастирів, вигнання ченців, переслідування окремих архієреїв та порушення фундаментальних прав і свобод віруючих, гарантованих міжнародними конвенціями», — йдеться у повідомленні за підсумками роботи Собору.

З цього приводу Архієрейський Собор знову підняв свій голос «на захист знедолених і переслідуваних єдиновірців, закликаючи відповідні міжнародні інституції покласти край цій несправедливості».

Просмотров: 6786