Проти митрополита Банченського Лонгина, який усиновив понад 400 дітей та є героєм України, поліція відкрила справу та викликає на допит (відео)

19 травня 2023 року митрополит Банченський Лонгин, намісник Вознесенського Банченського чоловічого монастиря, отримав повістку на допит. Дата допиту — сьогодні, 22 травня, у свято перенесення мощей святителя Николая, у річницю його архієрейської хіротонії. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує відеозвернення владики з цього приводу.

Митрополит Лонгин звернувся до усього українського народу і запевнив: «Ми служили і будемо служити Богу і нашій Українській Православній Церкві, нашій державі і нашому народу».

«Нині і для мене настав час випробувань! — сказав ієрарх УПЦ. — <…> Я був і залишаюся вірний Українській Православній Церкві, вірний Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію. Прошу Божої допомоги залишитися вірним істинній канонічній Українській Православній Церкві і берегти чистоту нашої Православної віри».

Митрополит Лонгин (Жар) є засновником і керівником дитячого притулку, який діє при монастирі в Молниці, особисто всиновив та опікується понад 400 дітьми. Має державне звання Герой України (2008) та велику кількість нагород від держави: орден «За заслуги» III ступеня від Президента України (2006); у 2009 році нагороджений хрестом «св. Пантелеімона Цілителя», Указом Міністерства охорони здоров’я України; орден Незалежності України від Президента України (2011); орден «Патріот України» від Президента України (2011).

«Сьогодні я, можливо, в перший та в останній раз надягаю ці нагороди, за які надзвичайно вдячний державі», — сказав владика.

Архієрей закликав усіх до молитов: «Будемо страждати, будемо терпіти, ми не продамо ані віру, ані державу. Ми завжди лишаємося зі своїм народом. Я вас люблю. Ви маєте бути сильними, спокійно всі молитися. Господь через молитву відкриє нам усім райські врата для нашої душі, для нашого спасіння. Усім Божої допомоги».

Просмотров: 29287