У Кременецькому духовному училищі відбувся 30-й випуск регентів-псаломщиків

23 травня 2023 року з благословенням митрополита Тернопільського і Кременецького Сергія у Кременецькому духовному училищі відбувся 30-й випуск регентів-псаломщиків та викладачів християнської етики. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу духовного закладу.

Торжества розпочалися із Божественної літургії у Миколаївському соборі м.Кременця, яку очолив митрополит Сергій у співслужінні архієпископа Шумського Іова –  ректора Почаївської духовної семінарії та викладачів у священному сані. Богослужбові піснеспіви виконував хор випускників духовної школи.

На святковій службі молилися: викладачі, студенти, випускники та їх родичі, що прибули, аби поділити радість завершення навчання у стінах Кременецького духовного училища.

Після завершення Богослужіння відбувся святковий випускний акт. Так, майбутні регенти-псаломщики традиційно склали свій останній іспит з диригування, виконали духовні піснеспіви та отримали дипломи випускників Кременецького регентського училища.

Митрополит Сергій та архієпископ Іов звернулися до випускників з вітальним словом, вручили їм пам’ятні подарунки та побажали Божої допомоги у подальшому служінні для слави святого Православ’я та духовного блага нашого народу.

Зазначається, що за підсумками 2022-2023 навчальних років Кременецьке регентське відділення (філію Почаївської духовної семінарії) закінчили 41 студент денної та заочної форм навчання. Цьогоріч червоні дипломи з відзнакою отримали аж 8 студентів, що є високим показником отриманих знань та рівня викладання.

Просмотров: 456