Хмельницька єпархія доправила до Святогірської лаври гуманітарну допомогу

23 травня 2023 року до Святогірської лаври було доправлено близько тонни гуманітарної допомоги. Харчові продукти та побутову хімію привезли із Хмельницької єпархії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Святогірської лаври.

Черговий гуманітарний вантаж доправили до Лаври священники та віряни з Красилівського району Хмельницької області.

Організаторами збору, який відбувся з благословення архієпископа Хмельницького і Старокостянтинівського Віктора, були священники Хмельницької єпархії у співпраці з громадською організацією «Незламні в єдності» (м. Красилів). Переважно у зборі взяли участь парафіяни храмів у селах Волиця та Заставки, а також міста Красилів. Окрім того, підтримали ініціативу декілька благодійних фондів.

«Це вже друга наша поїздка до Святогірська. Вперше ми приїжджали сюди з допомогою для військових. Дізнавшись, що Лавра також потребує підтримки, ми зібрали і привезли продукти, щоб хоч трохи, але допомогти нашим братам у Христі», – розповів один зі священників, які прибули до Лаври, настоятель Троїцького храму в селі Заставки та храму в ім’я апостола Іоанна Богослова у селі Волиця протоієрей Василій Хілюк.

У співпраці з ГО «Незламні в єдності» духовенство та парафіяни Красилівського благочиння допомагають мирним жителям різних населених пунктів, які постраждали від війни.

«Останнім часом їздимо на Схід нашої країни. Були у Краматорську, Слов’янську. Намагаємося почути і в міру своїх можливостей допомогти кожному», – зазначив отець Василій.

Як розповів представник організації «Незламні в єдності» Сергій Валерійович Боровик, раніше було декілька гуманітарних поїздок до Херсонської області та до самого міста Херсона. Представники Української Православної Церкви та волонтери доставляють мирним жителям харчові продукти, одяг та інші необхідні для життя речі.

Просмотров: 153