Заарештовано організаторку провокацій біля Києво-Печерської Лаври

23 травня 2023 року Суд посадив депутатку Київради та дочку нардепа «Євросолідарності» Ярину Ар’єву під домашній арешт, оскільки її звинуватили у скоєнні ДТП у стані наркотичного сп’яніння, в якому потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження, а самій депутатці загрожує до 8 років в’язниці. 22-річна донька депутата «ЄС» брала активну участь в організації антихристиянських протестів під Києво-Печерською Лаврою, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як повідомила «Українська правда» з посиланням на Київську міськпрокуратуру та джерело у правоохоронних органах, ДТП сталося ще 27 листопада 2022 року, але дані наркотичної експертизи стали відомі лише зараз.

Сестра потерпілої Олена у себе на сторінці у Фейсбук розповіла, що у результаті наїзду потерпіла «отримала струс мозку, дуже важкі травми обличчя, лишилася передніх зубів, зламаний ніс, зламані кінцівки, забиття легень. Два тижні перебувала в реанімації на апараті штучного дихання».

Вона зазначила, що водій авто і її родичі переконалися що постраждала залишилася жива, а потім зникли. «Яка користь для суспільства від народних обранців, навіщо потрібні депутати, які пропагують європейські цінності в країні і в той же час попирають ці цінності, зневажають їх і ховаються від відповідальності за поділ своїх високопосадових батьків?», — запитує Олена.

Ярина Ар’єва неодноразово була помічена на мітингах біля Лаври. Вона адмініструвала групи у соцмережах, де активісти координували свою діяльність проти УПЦ. Також за її сприяння офіс «Євросолідарності» навпроти Лаври став неофіційним штабом активістів, де вони зберігали інвентар, відпочивали та спілкувалися.

18 травня 2023 року Ар’єва взяла участь у блюзнірському обряді з «похорону УПЦ МП».

Сама Ар’єва у Фейсбук намагається виправдатися і звинуватити у висновках наркоекспертизи УПЦ: «Я останні два місяці брала активну участь в акціях проти УПЦ біля Лаври. Ієрархи моспатріархату мають великий вплив на правоохоронні органи і це явно спланована дискредитація».

Просмотров: 741