У день Вознесіння Господнього Предстоятель очолив святкове богослужіння у Флорівському монастирі (+фото, відео)

25 травня 2023 року, у день свята Вознесіння Господнього, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Свято-Вознесенському соборі Флорівського жіночого монастиря Києва, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Предстоятелю співслужили вікарій Київської Митрополії єпископ Бородянський Марк, духовенство монастиря та гості у священному сані. За святковою Літургією молилась настоятелька Флорівської обителі ігуменя Євлампія, насельниці та прочани монастиря.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

За Літургією помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив дві хіротонії. Священником став клірик храму на честь архістратига Михаїла у Боярці диякон  Марк Грега. У диякона висвячений студент 4 класу Київської духовної семінарії Іоанн Петричук.

Після Літургії священнослужителі, сестри обителі та віряни на чолі з Предстоятелем звершили хресний хід навколо храму. Блаженніший владика окропив паству святою водою та привітав зі святом.

Напередодні Предстоятель очолив всенічне бдіння у Києво-Печерській Лаврі.

Просмотров: 1172