В Успенському соборі Лаври заповідник влаштовує виставку язичницьких статуеток

26 травня 2023 року Національний заповідник «Києво-Печерська лавра» відкриє «у виставковій залі Успенського собору» виставку реконструкцій трипільської культури «Коріння нескорених – Трипілля». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на фейсбук сторінку події.

В оголошенні йдеться про те, що «в експозиційному просторі нашої виставки відвідувачі ознайомляться з елементами традиційного трипільського побуту, матеріальної та нематеріальної культури Трипілля».

Основну частину експозиції складають предмети з колекції першого музею реконструкцій «Дивосвіт Трипілля», заснованого Людмилою Смоляковою, народною майстринею з реконструкції кераміки, яка протягом 20 років створила понад 3 000 скульптур трипільського зразка.

“Національний заповідник “Києво-Печерська лавра” – особливе місце столиці, що пронизане минулим. Воно широко відоме у світі завдяки своїм величним православним святиням. Проте історія цього куточка столиці є набагато давнішою за них. Адже і 5000 років тому на цій землі жили люди, про що свідчить археологічна знахідка – трипільське житло, яке знайшли науковці заповідника наприкінці ХХ ст. під час досліджень руїн Успенського собору”, – йдеться у повідомленні.

Язичницькі ідоли часів трипільської культури. Фото на головній: spadok.org.ua

Просмотров: 794