Предстоятель очолив урочисте богослужіння з нагоди річниці Собору УПЦ у Феофанії (+фото, відео)

27 травня 2023 року у Свято-Пантелеймонівському жіночому монастирі у Феофанії відбулося урочисте богослужіння з нагоди тридцять першої річниці Харківського Архієрейського Собору та першої річниці Собору Української Православної Церкви у місті Києві, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Божественну літургію у храмі на честь святого великомученика Пантелеймона очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

Предстоятелю співслужили митрополит Васильківський Іоасаф, архієпископ Яготинський Серафим, архієпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Вишневський Спиридон, єпископ Бородянський Марк, єпископ Бишівський Кирил, єпископ Івано-Франківський і Коломийський Никита, єпископ Дрогобицький Іаков, єпископ Гостомельський Аркадій, духовенство монастиря та гості у священному сані. За богослужінням молились ігумені чернечих обителей Української Православної Церкви.

На сугубій єктенії виголосили особливі прохання з подякою Богу за Його милості і щедроти до Української Церкви та молитвою про захист від усіх спокус і розділень. Блаженніший Митрополит Онуфрій помолився за мир в Україні, за наш народ, воїнів та владу. Також була піднесена молитва з подякою Господу за Його турботу про нашу Церкву.

Після запричасного вірша архієпископ Білогородський Сильвестр зачитав Звернення Синоду УПЦ з нагоди тридцять першої річниці Харківського Архієрейського Собору та першої річниці Собору Української Православної Церкви, що відбувся у місті Києві.

23 травня Священний Синод ухвалив рішення про відзначення річниць цих важливих для життя УПЦ подій. У кафедральних соборах усіх єпархій Української Православної Церкви цього дня будуть відслужені подячні молебні з особливими проханнями та молитвою.

Після відпусту Предстоятель привітав присутніх з річницями визначних подій в історії Церкви та благословив паству.

Просмотров: 2636