Ієрарх УПЦ, настоятель парафії та понад 150 віруючих молилися за Літургією біля захопленого храму в Боярці

28 травня 2023 року архієпископ Іванківський Касіан очолив Літургію біля захопленого Михайлівського храму в Боярці на Київщині. Понад 150 віруючих разом з настоятелем парафії священником Володимиром Паращаком молилися просто неба. Про це повідомляє telegram-канал «ДОЗОР на Першому Козацькому», передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як повідомили очевидці, це було перше з моменту захоплення богослужіння, на якому молився настоятель храму отець Володимир. Після нападу рейдерів ПЦУ священнослужитель кілька тижнів пробув у лікарні, два дні він перебував у реанімації.

У захопленому храмі УПЦ зібралося 8 осіб усього.

«Задля цього у православних християн відбирали храм. Правда Христова тріумфує. Ось вона, стоїть поряд зі зганьбленою святинею. Стоїть поруч із віруючими УПЦ, які щиро моляться Богу», – зазначили у повідомленні.

Нагадаємо, 6 травня 2023 року у Боярці Київської області прибічники ПЦУ, застосувавши грубу силу до віруючих, зрізали замки та захопили Михайлівський храм УПЦ. Одним із безпосередніх учасників захоплення храму був голова Боярської міської ради. Під час захоплення церкви напали на настоятеля парафії та його дружину, яких було госпіталізовано.

Віряни УПЦ у Боярці вже три тижні після захоплення храму моляться на вулиці.

Просмотров: 8258