Люди грішать з двох причин: зі слабкості або ж через неправильне розуміння Бога — Предстоятель (відео)

У своїй проповіді в неділю святих отців І Вселенського Собору Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів про те, чому важливо зберігати правильне розуміння Бога і чистоту Православної віри. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Першосвятитель пояснив, що люди грішать з двох причин. Одна з них — слабкість, а інша — неправильне розуміння Бога.

«Свята Церква сьогодні згадує святих отців Першого Вселенського Собору, які захищали чистоту Святої Православної віри, непошкодженість віри, — зазначив він. — Віра — це путівник до Неба, до спасіння. Якщо путівник буде давати неправильні вказівки, то людина ніколи не досягне своєї мети. Тому святі отці намагалися зберегти чистим і непошкодженим цей путівник».

За словом Архіпастиря, відстоювання чистоти віри на Вселенських Соборах звершувалися задля захисту віруючих від тих гріхів, які вчиняються через незнання, через неправильне розуміння Бога.

«Ми сьогодні вшановуємо молитовно святих отців Першого Вселенського Собору і молимося, щоб вони просили Бога дати нам розум, силу, мужність, щоб ми захищали і берегли чистоту Святої Православної віри — цей путівник до Неба. Було ще багато Вселенських Соборів — всього їх було сім, ними була відображена чистота Святої Православної віри», — сказав Блаженніший владика.

Предстоятель побажав, щоб кожен намагався глибоко пізнати свою віру, те, Хто є Бог, чого Він хоче від людини і ким ми є самі.

«Це дуже важливо знати для людини, — наголосив він. — Якщо вона це розуміє, то багато з тих перешкод, які зустрічає в житті, проходить безболісно. Кожна людина створена для спасіння, її душа хоче бути з Богом і хоче бути спасенною. Якщо ми будемо так жити і так трудитися, то в нас є велика надія на те, що коли ми закінчимо своє земне життя, ми успадкуємо те Царство, заради якого Господь створив людину, яке Господь повернув людині після Свого Воскресіння, Царство, яке називається Небесним Царством, у Христі Іісусі, Господі нашому».

Просмотров: 1210