В єпархіях УПЦ звершили подячні молебні з нагоди річниць Соборів Української Православної Церкви

27 травня 2023 року у всіх єпархіях Української Православної Церкви молитовно відзначили  тридцять першу річницю Харківського Архієрейського Собору та першу річницю Собору Української Православної Церкви у місті Києві (в Феофанії). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, з посиланням на пресслужби єпархій.

Цього дня у кафедральних соборах єпархій УПЦ були відслужені подячні молебні з особливими проханнями та молитвою. Рішення про відзначення річниць цих важливих для життя УПЦ подій Священний Синод ухвалив 23 травня.

У Пантелеймонівському жіночому монастирі у Феофанії урочисте богослужіння очолив Предстоятель УПЦ Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

Подячний молебень у Ніжинській єпархії очолив єпископ Ладанський Феодосій. Владика та духовенство єпархії піднесли молитви про мир у Церкві та державі.

З благословення митрополита Сумського і Охтирського Євлогія у храмах і монастирях Сумської єпархії були відслужені подячні молебні з особливими проханнями на єктенії та молитвою з нагоди річниць Соборів УПЦ.

У неділю 28 травня під час Божественної літургії буде також виголошено Звернення Священного Синоду Української Православної Церкви з цієї нагоди.

27 травня архієпископ Хмельницький і Старокостянтинівський Віктор звершив подячний молебень у Спасо-Преображенському храмі м. Хмельницького з нагоди тридцять першої річниці Харківського Архієрейського Собору та першої річниці собору Української Православної Церкви у Феофанії.

Митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив богослужіння в соборі Різдва Пресвятої Богородиці міста Вінниці, під час якого були піднесені молитовні прохання за нашу Українську Православну Церкву в річниці двох Соборів УПЦ. Після запричасного вірша було оголошено звернення Священного Синоду з цієї нагоди.

У кафедральному соборі Всіх Святих землі Волинської у Луцьку звершили святковий молебень з нагоди тридцять першої річниці Харківського Архієрейського Собору та першої річниці Собору Української Православної Церкви у місті Києві. Богослужіння очолив керуючий єпархією архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл у співслужінні єпископа Камінь-Каширського Афанасія та духовенства єпархії.

Після відпусту Архіпастир привітав присутніх з річницями визначних подій в історії Церкви та благословив паству.

Просмотров: 691