Відбувся заключний етап Всеукраїнського хресного ходу з молитвою за мир та перемогу України

24 травня 2023 року з Благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія священники Синодального відділу по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України розпочали заключний V етап Всеукраїнського Хресного ходу з молитвою за мир та перемогу України, за наших захисників. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на kapelan.in.ua.

Після завершення Божественної літургії у храмі Всіх святих воїнів м.Києва духовно-гуманітарна місія вирушила на південь України. В день Вознесіння Господнього Хресна Хода зі святинями: іконою Покрови Пресвятої Богородиці, та ковчегом з мощами 30-ти Святих Мучеників-Воїнів прибула в Одеську єпархію, а звідти розпочала свій шлях. Завершення Хресного ходу відбулося в 7-му Неділю після Пасхи соборною Божественною літургією, яку очолив заступник голови Синодального відділу по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України протоієрей В’ячеслав Яковенко  в козацькому Введенському храмі міста Берислав, Ново-Каховської єпархії Української Православної Церкви.

Хресний хід відбувся в південних прикордонних та прифронтових єпархіях, включаючи Одеську, Миколаївську, Херсонську та Ново-Каховську єпархії. Священники відвідали військові підрозділи та три шпиталі, де передали гуманітарну допомогу та звершили молитви.

Духовно-гуманітарна місія за мир і перемогу України розпочалася в Світлий понеділок і закінчилась в 7-му Неділю після Пасхи. Напротязі всього пасхального періоду в різних прикордонних і прифронтових регіонах України звершувалась постійна молитва перед іконою Покрови Пресвятої Богородиці з часткою Її Омофору, іконою святителя Миколая Чудотворця з часткою мощей угодника та ковчегом з мощами 30-ти святих воїнів.

Просмотров: 1724