Керуючий парафіями Української Православної Церкви закордоном відвідав Мілан

З 27 по 29 травня 2023 року керуючий парафіями Української Православної Церкви закордоном єпископ Боярський Веніамін відвідав Мілан. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт ВЗЦЗ.

В рамках візиту, 27 травня, єпископ Веніамін зустрівся з архієпископом Мілану монсеньором Маріо Дельпіні. В зустрічі взяли участь: заступник Голови Відділу зовнішніх церковних звʼязків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич, настоятель парафії на честь преподобних отців Києво-Печерських в Мілані протоієрей Олег Бондар, а також керівник Відділу з екуменізму і діалогу Міланської архієпархії диякон Роберто Пагані.

Владика Веніамін подякував архієпископу Маріо Дельпіні за сприяння у наданні храмових приміщень для пастирських потреб українських православних парафій. Владика відзначив, що така допомога є свідченням справжньої християнської міжконфесійної солідарності, а також є особливо цінною і промовистою в той час, коли в Україні в нашої Церкви храми насильно відбирають. Зі своєї сторони архієпископ Маріо Дельпіні запевнив у своїх молитвах за мир в Україні і тепло відгукнувся про українців, багато з яких вже протягом багатьох років працюють в італійських сімʼях і своєю працьовитістю формують позитивний імідж України в Італії.

Того ж дня єпископ Веніамін відвідав християнську школу “Ла Траччя” (провінція Бергамо), де поспілкувався з викладачами і учнями школи, яка в цей період проводить дні відкритих дверей. Засновником школи є відомий італійський педагог і знавець творчості Данте Аліг’єрі – Франко Нембріні.

28 травня єпископ Веніамін звершив Божественну літургію на парафії преподобних отців Києво-Печерських в Мілані. За богослужінням владиці співслужив заступник Голови ВЗЦЗ УПЦ протоієрей Миколай Данилевич і настоятель парафії – протоієрей Олег Бондар. Під час богослужіння були піднесені молитви за мир в Україні і перемогу над ворогом. Після завершення богослужіння владика звернувся до віруючих зі словом проповіді.

29 травня єпископ Веніамін також відвідав українських біженців у двох локаціях в Мілані та мав з ними тепле спілкування.

Просмотров: 860