Начальник відділу поліції застосовує силу до священника та жінок під час захоплення храму на Київщині — відео

30 травня 2023 року начальник відділу поліції в Київській області майор Лисий Андрій Вікторович під час рейдерського захоплення храму прихильниками ПЦУ в селі Черняхів Київської області особисто застосовував фізичну силу щодо священнослужителя та вірян парафії УПЦ, серед яких були й літні люди. Відповідне відео опублікували в мережі, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Цього дня рейдери ПЦУ силоміць захопили храм святого великомученика Димитрія Солунського УПЦ у селі Черняхів Київської області.

Як повідомив для ЗМІ настоятель храму протоієрей Михаїл Глущак, прихильники ПЦУ зрізали болгаркою замки із дверей храму, не дочекавшись рішення суду в справі про незаконну перереєстрацію святині. За словами священника, поліція ніяк не реагувала на агресивні дії прихильників ПЦУ, а навпаки – допомагала рейдерам та застосовувала силу до парафіян храму.

На опублікованому відео видно, як майор Лисий А. В. підходить ззаду до отця Михаїла та силою тягне кудись. Інший поліцейський штовхає в груди літню жінку.

«Поліція особисто застосувала силу до мене. Коли я просив слідчо-оперативну групу допустити мене до храму, щоб забрати особисті речі, вони взяли мене за шию та потягли. Поліція їм допомагала. Навіть до бабусі 90-річної силу застосували. Інших наших парафіян намагалися запхати силою в машину та відвезти до відділення. Жінок тягали», – додав о. Михаїл.

Настоятель храму також зазначив, що буде звертатися до ДБР із заявою на співробітників поліції.

«Коли я викликав оперативну групу, вони приїхали, але не хотіли нічого робити, навіть мене не допитали. Слідчі не дали протоколи мені підписати, допитували лише активістів ПЦУ», – зазначив він.

Настоятель парафії УПЦ також повідомив, що зараз храм опечатаний, а «священники» ПЦУ закрили святиню і не проводять там жодних «богослужінь».

Як повідомляють очевидці, правоохоронець Лисий А. присутній на усіх рейдерських захопленнях храмів УПЦ в Київській області.

Просмотров: 2426