Митрополит Єфрем освятив храм в ім’я священномученика Онуфрія, першого єпископа Криворізького

1 червня 2023 року, в день пам’яті священномученика Онуфрія, першого єпископа Криворізького (1938), митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем освятив новозбудований храм в ім’я святого у місті Кривий Ріг. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Криворізької єпархії.

Після освячення митрополит Єфрем у співслужінні духовенства єпархії звершив Божественну літургію в церкві.

На сугубій єктенії були піднесені особливі прохання про припинення кровопролиття на багатостраждальній українській землі. Також Архіпастир возніс молитву в якій просив у Бога милості нашій державі, мужності воїнам, зцілення хворим та прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після завершення Літургії владика звершив молебень священномученику Онуфрію, єпископу Криворізькому.

Владика Єфрем звернувся до богомольців зі словом проповіді та привітав отця-настоятеля протоієрея Володимира Златова та парафіян храму з 20-річчям від дня заснування парафії священномученика Онуфрія, єпископа Криворізького, з освяченням храму та з престольним святом. Архіпастир подякував отцю Володимиру за його старанні труди на благо парафії та закликав Боже благословення і на майбутні духовні звершення.

Митрополит Єфрем також привітав з особистим торжеством і вірну парафіянку храму священномученика Онуфрія р. Б. Марію, котрій в цей день виповнилося 96 років від дня народження. Архіпастир подарував на молитовну згадку р. Б. Марії ікону Пресвятої Богородиці “Я є з вами і ніхто проти вас” та святу просфору.

Насамкінець Його Високопреосвященство надав усім присутнім в храмі своє святительське благословення.

Просмотров: 1060