Предстоятель звершив панахиду за архімандритом Романом (Подлубняком)

2 червня 2023 року, напередодні Троїцької батьківської суботи, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив панахиду за новоспочилим архімандритом Романом (Подлубняком), викладачем та регентом Київських духовних шкіл, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Перед панахидою студенти та викладачі КДАіС принесли труну з тілом отця Романа у храм на честь преподобного Агапіта Печерського у Києво-Печерській Лаврі. Саме тут спочилий регент останнім часом керував хором після заборони служити в Успенському соборі та Трапезному храмі.

Завтра о 7:00 у храмі на честь преподобного Агапіта буде звершена Божественна літургія, а потім чин відспівування архімандрита Романа. Поховають спочилого на монастирському цвинтарі у скиті Лаври, що на вулиці Ягідній.

Архімандрит Роман (Подлубняк) відійшов до Бога 1 червня 2023 року на 53 році життя. Отець Роман був талановитим музикантом, своїм мистецтвом прославляв Бога, Якого любив понад усе. Він мав неперевершену здатність з’єднувати людей через музику, церковний спів, надихати усіх до гармонії та краси.

Просмотров: 1304